Постковід (((

04.10.21
1
0
У лютому всією сім'єю перехворіли Covid-19. Як годиться, ми старші важче, діти в легкій формі. Нюх втрачав на три тижні тільки я. Була величезна надія, що без наслідків. Але ні: болячка виявилася підступніше, ніж ми припускали.

Приблизно через три місяці після початку хвороби у дітей почали виявлятися симптоми постковіда. Першою і найбільш легко перехворіла дочка (17 років). Вона перша і почала скаржитися, що «стала вегетаріанкою»: курка, яйця, м'ясо «пахнуть тухлятиною». Важко підібрати продукти, які вона може їсти. Молодший (15 років), перехворівший на пару тижнів пізніше, на пару тижнів пізніше і почав скаржитися що періодично з'являються запахи «тухлятини». У двох найстарших (повнолітніх) в різному ступені проявлялися неврологічні симптоми (депресія).

Знаю і по публікаціям і по спілкуванню зі знайомими лікарями, що хвороба ще погано вивчена. Шановні доктора, будь ласка, дайте посилання де ведуться і вже опубліковані дослідження постковіда. В т.ч. лікування (і профілактика) смакових і нюхових почуттів. Що ми можемо зробити зараз? Може, курс яких вітамінів пропити? Допоможе - не допоможе, але точно не зашкодить. У дочки і так важкі перевантаження з підготовкою до екзаменів, а тут ще й їсти нічого толком не може
 
03.05.21
7
0
Доволі цікаво. У багатьох зникає запах а у вашої дочки та сина він просто спотворюється